Arrangementsregistrering

Innholdsfortegnelse

I tillegg til ordinære undersøkelser kan du bruke Netigate til arrangementsregistrering og invitasjoner. Tilpass designen avhengig av hvilken type arrangement du er vert for, hvor mange deltakere du vil tillate, samt hvor mange tidsrom som er tilgjengelige.

Ved å bruke Netigate for arrangementsregistrering kan du optimalisere invitasjonsadministrasjonen, håndtere svar, og sende automatiske påminnelser via e-post.

I tillegg til registreringen kan du til og med be om ytterligere relevant informasjon, for eksempel hvis deltakerne trenger et hotellrom, hvis de har noen forventninger eller ønsker for arrangementet, hvis det er behov for spesielle dietter, samt evaluering etter arrangementet osv.

Lag en arrangementsregistrering

Begynn med å få svar på om respondenten skal delta på arrangementet eller ikke. Det enkleste å gjøre i denne forbindelse vil være å legge til et enkelt ja eller ingen spørsmål, for eksempel: «Vil du registrere deg for dette arrangementet?»

Begrens respondentens svar på dette spørsmålet ved hjelp av Radioknapper eller Nedtrekksmeny.

arrangementsregistrering forhåndsvisning

Ved å legge til Logikk i de to forskjellige svaralternativene kan du sende respondenten til ulike deler av undersøkelsen. I følgende avsnitt vil vi gå gjennom:

• Deltakere som svarer «Nei» skal hoppe til slutten av registreringen.
    • Deltakere som svarer «Ja» kan velge ulike aktiviteter.
    • Deltakere som svarer «Ja» kan bestille forskjellige tidsrom for sin aktivitet.
    • Deltakere som svarer «Ja» kan legge til tilleggsinformasjon om kostholdsbegrensninger, forventninger til arrangementet etc.

Tips: Vi anbefaler at du legger til alle sidene og spørsmålene dine før du begynner å legge til logikk. Sidelogikk finnes øverst til høyre i redigeringsmodus:

arrangementsregistrering

Tips: Vi anbefaler at du bruker én side per spørsmål, da dette gjør det enklere for deg å legge til logikk i hver del.

Utelat ikke-deltakere

La oss starte med den enkleste. Hvis respondenten svarer «Nei» på det første spørsmålet, kan du sende dem direkte til slutten av undersøkelsen ved hjelp av undersøkelses logikk. Dette gjøres ved å klikke på knappen for logikk på sidenivå øverst til høyre.

arrangementsregistrering aktivitet

Sett logikken slik at den korrelerer med dine ønsker.

For eksempel: Jeg vil hoppe til side «Slutten av undersøkelsen» når svaret på dette spørsmålet «Vil du registrere deg for dette arrangementet?» er lik «Nei».

Følg denne fremgangsmåten:

1. Bruk «Hopp til side»
    2. Velg siden «Slutten av undersøkelsen»
    3. På Når-delen velger du «svar på» -> «side 1″ -> Er lik 2:Nei»

Dette betyr at hvis respondenten velger «Nei» på den første siden, vil de automatisk bli sendt til slutten av undersøkelsen.

Klikk på Lagre og test undersøkelsen.

Inkluder deltakere

For deltakere som svarer ja, legger du til følgende logikk på den første siden:

1. Bruk «Hopp til side»
    2. Velg siden «Aktiviteter»
    3. Når -> svar på -> Side 1 -> Er lik «Ja»

Dette betyr at hvis respondenten velger «Ja» på den første siden, blir de automatisk sendt til siden der de kan velge hvilken aktivitet de skal delta i.

Klikk på Lagre og test undersøkelsen.

La deltakerne velge ulike aktiviteter

For respondentene som ønsker å delta og velger «Ja» på den første siden, har du noen forskjellige alternativer hvis du vil ha mer informasjon. Hvis du har et arrangement der deltakerne kan velge forskjellige aktiviteter, for eksempel kan de enten delta i en gruppediskusjon eller en workshop, følger du trinnene nedenfor:

1. Legg til ny side
    2. Bruk alternativknapper eller rullegardinlisten til å vise aktivitetsalternativene som er tilgjengelige, da det bare er mulig å delta i en av aktivitetene.

Avhengig av hvilken aktivitet deltakeren velger, kan du legge til mer logikk for å få tilleggsinformasjon som når de ønsker å delta. Hvis du vil legge til tidspunkt, følger du trinnene i avsnittet «Bestill forskjellige tidspunkt»

Bestill forskjellige tidspunkt

La oss si at du har to forskjellige tidspunkt for Workshopen, og deltakerne må bestille en tid for deres deltakelse. Dette er imidlertid ikke relevant for respondentene som har valgt å delta i gruppediskusjonen. Hvis du vil skjule disse alternativene fra deltakerne som har valgt en annen aktivitet, går du til avsnittet «Skjul alternativer avhengig av aktivitet».

1. Legg til en ny side for de forskjellige tidspunktene skal vises.
    2. Bruk radioknapper eller nedtrekksmeny, da det bare skal være mulig å velge én av dem.
    3. Gå til Aktivitet-siden, og legg til sidelogikk.
    4. Bruk Hopp til side -> Tidsrom.
    5. Når -> svar på -> Jeg ønsker å delta … -> Er lik -> Workshop.

Dette betyr at hvis en deltaker velger alternativet for Workshop på aktivitetssiden, vil de bli sendt til Tidsrom-siden for å bestille sitt tidspunkt.

Skjul alternativer avhengig av aktivitet

Som nevnt i avsnittet ovenfor, er de ulike tidslukene for workshopen ikke relevante for deltakerne som har valgt å delta i gruppediskusjonen. Vi ønsker imidlertid fortsatt at deltakerne skal legge til informasjon om hvorvidt de har kostholdspreferanser. Vi må skjule verkstedalternativene, og gå til siden angående middagen. Hvis du vil gjøre dette, gjør du følgende:

1. Legg til sidelogikk på Aktivitet-siden.
    2. Velg Hopp til side -> Middag
    3. Når -> svar på -> Jeg ønkser å delta på… -> Er lik -> Gruppediskusjon

Dette betyr at når noen velger å delta på aktiviteten «gruppediskusjon» vil de hoppe til spørsmålene om middagen, og ikke bli presentert med tidspunktene for workshopen.

I alt skal logikken på Aktivitet-siden se slik ut:

arrangementsregistrering book aktivitet

En del for hva som skjer hvis du velger Workshop, og en for hvis du velger Gruppediskusjon.

Angi maksimalt antall deltakere

Hvis du vil sette opp en grense for antall deltakere som kan registrere seg, kan du bruke Sidelogikk til å skjule registreringsspørsmålet når et bestemt antall deltakere er nådd. Deltakerne kan i stedet nå en side som informerer dem om at arrangementet allerede er fullbooket (ikke glem å skjule denne respektive siden for alle deltakerne før denne grensen er nådd).

1. Gå til Sidelogikk på registreringssiden, eller siden du vil sette en grense på.
    2. Bruk Skjul -> Hele siden -> Når -> Svarmengden på -> arrangementsregistrering -> Ja – > Er større enn X (i dette tilfellet 59).

arrangementsregistrering skjul

Hva dette betyr er at når antall svar «Ja» på spørsmålet «Vil du delta på dette arrangementet» er større enn X, vil denne siden bli skjult. X er antall tilgjengelige plasser for deltakere minus én.

Eksempel: Hvis du angir «er større enn 59», vil det føre til at logikken utløses etter at den 60.respondenten har svart ja på spørsmålet.

Hvis du vil informere respondentene om at hendelsen er lukket, gjør du følgende:

1. Opprett en side med informasjonen du vil at respondentene skal motta når registreringen er full ved hjelp av informasjonstekst. For eksempel: «Dessverre er dette arrangementet allerede fullbooket. Kontakt oss hvis du har ytterligere spørsmål».
    2. På den samme siden vil du legge til Logikk.
    3. Bruk Skjul -> Hele siden -> Når -> Svarmengden på -> arrangementsregistrering -> Ja -> Er mindre enn X (i dette tilfellet er X 59).

arrangementsregistrering steng registrering

Legg til et timespunkt per respondent

Ved å legge til logikk på spørsmålsnivå kan du konfigurere undersøkelsen/registreringen for å få én respondent registrert per tilgjengelig tidsluke. Dette er nyttig når du planlegger intervjuer eller 1:1 møte for eksempel. Hvis du vil gjøre dette, gjør du følgende:

1. Klikk Spørsmålslogikk-knappen.arrangementsregistrering tidsrom
    2. Avhengig av hva du vil gjøre med svaralternativet når det har nådd den angitte grensen, velger du Skjul eller deaktiver. Skjuling vil føre til at det ikke vises som et svaralternativ, mens deaktivering av det vil føre til at det ikke kan velges når forutsetningene er oppfylt.
    3. Velg det tiltenkte svaralternativet, og angi antallet.
    4. Logikken bør lese: Skjul -> Alternativ 1 -> Når -> Svarmengden på -> Tidsrom -> 1: 12:00 -> Er større enn -> X (X er antall tilgjengelige tidsluker minus en).
      arrangementsregistrering tidsrom oversikt
    5. Pass på at alternativet til å skjule/deaktivere er det samme som det som er valgt under Verdi.
    6. Gjenta for hvert svaralternativ/tidsrom. Klikk Legg til logikk-knappen for å få et nytt logikkfelt.
    7. Klikk på Lagre endringer, og test logikken ved å sende en testlenke til noen kolleger.

Konfigurere varsler for en hendelse

Hvis du vil bli varslet etter at et visst antall respondenter har valgt å delta, kan du legge til logikk på sidenivå for å gjøre dette.

1. Klikk Sidelogikk-knappen.
    2. Bruk Varsle -> skriv inn e-postadressen din i tekstfeltet.
    3. Neste logikken bør lese: Når -> Svarmengden på -> Arrangementsregistrering -> Verdi: Ja -> Er større enn X (X er antall respondenter du ønsker å ha varsler om, minus en). Eksempel: Hvis du vil bli varslet når den 50.respondenten har registrert seg.
    4. Klikk på Lagre endringer.

arrangementsregistrering varsel

Hvis du vil sende deltakelsesbekreftelser til deltakerne, kan du velge å varsle en e-post som respondenten har oppgitt. Les denne veiledningen for mer detaljert informasjon om hvordan du bruker Logikk til å sende varsler.

Merk: For at Logic skal kunne arbeide med spørsmål, må den referere til andre sider. Det er ikke mulig å skjule, deaktivere eller hoppe til spørsmål eller sider hvis referansen er på samme side som spørsmålet som utløser logikken. Det anbefales også sterkt å bygge hele undersøkelsen før du legger til logikk for å sikre at logikken refererer til det endelige oppsettet.

Tips: Det kan være lurt å ikke ha anonyme resultater for å se hva hver respondent har valgt. Dette kan konfigureres i Innstillinger for undersøkelsen. Vurder også å begrense deltakelsen til én gang per person for å unngå flere tilgang til undersøkelsen fra samme enhet.