Forhåndsvis og test undersøkelse

Når du lager undersøkelsen din, anbefaler vi på det sterkeste at du tar deg tid til å forhåndsvise og teste undersøkelsen underveis! Det er lett å ta teststadiet for gitt, men det er et av de viktigste trinnene. Ved å forhåndsvise og teste undersøkelsen kan du chekck flyten av spørsmål, se hvordan undersøkelsen ser ut for respondenten, samt sørg for at Logikken fungerer.

Hvorfor er det viktig å teste undersøkelsen min?

Etter å ha lagt inn tid og krefter på å opprette en undersøkelse, vil du sørge for at den fungerer og ser ut slik du hadde tenkt – både for din skyld og for respondentenes.

Forhåndsvisning lar deg plukke opp problemer som ødelagt logikk, formateringsfeil eller navigasjonsproblemer. Når du tester, er det verste scenariet en feilmelding, men implikasjonene kan være mye verre hvis problemene ikke blir plukket opp før undersøkelsen blir aktivert og sendt ut.

Med dette i tankene bør du teste hver undersøkelse fra start til slutt før endelig utgivelse. Skulle det være en feil eller et annet problem i undersøkelsen som påvirker resultatet av resultatene dine, vil den eneste løsningen være å distribuere undersøkelsen på nytt, eller godta at du får mindre ideelle resultater.

Som en del av testprosessen anbefaler vi at du sender en Testlink til noen få kolleger, slik at de kan teste undersøkelsen og gi godkjenning før publisering.

Hvordan tester jeg undersøkelsen min?

For å teste undersøkelsen din er det et par muligheter avhengig av hvor du er i opprettelsesprosessen, og hva du er interessert i forhåndsvise.

Du kan:

1. Forhåndsvise en side,
  2. Forhåndsvise hele undersøkelsen,
  3. Send testlink, eller
  4. Sende en testutsendelse (e-post eller SMS)

For å lese mer om Testlink og Testutsendelse, klikk her.

Forhåndsvis side

Med dette alternativet kan du forhåndsvise den siden du arbeider med. Du vil ikke kunne gå videre eller bakover i undersøkelsen; du vil bare kunne se utformingsoppsettet for den bestemte siden. For å få gjøre dette, må du ha valgt et av spørsmålene dine før du klikker på øye-ikonet øverst til høyre i vinduet:

Forhåndsvis hele undersøkelsen

Med dette alternativet kan du forhåndsvise hele undersøkelsen du arbeider med. Du vil starte på introduksjonsteksten, og kunne gå videre og bakover gjennom dine spørsmål som du ønsker. For å gå inn i forhåndsvisningsmodus, klikker du bare på Forhåndsvisning-knappen til høyre på menylinjen. Denne vil alltid være synlig, uansett hvor du er i undersøkelsen.

Når du klikker på denne knappen, åpnes et nytt vindu som inneholder en forhåndsvisning av hele undersøkelsen din.