Kryssruter

Innholdsfortegnelse

Hva er en Kryssruter, og hva brukes den til?

Kryssruter brukes når flere svaralternativer kan velges.

Hvordan tilpasser jeg Kryssrutene mine?

Som du kan se har du et utvalg av alternativer for Kryssruter øverst i dialogboksen. La oss ta en rask titt på hva disse gjør, så vel som det grunnleggende.

For det første, legg til selve spørsmålet, og noen svaralternativer. Dobbeltklikk den øverste raden for å legge til spørsmålet, og begynn deretter å legge til svaralternativene. Hopp mellom alternativene ved hjelp av Tab-tasten på tastaturet. Bruk Ny Rad-knappen for å legge til flere alternativer. Disse trenger ikke å være i riktig rekkefølge når de legges til, du kan flytte dem rundt til ønsket rekkefølge senere. Ta tak i firkantene på venstre side av alternativet og slipp den der du vil ha det.­­

Det ivrige øyet vil også legge merke til slette-alternativet ved siden av hvert svaralternativer.

Merk: Vi anbefaler at du ikke sletter svaralternativer etter at undersøkelsen er aktivert, og du har begynt å motta svar. Dette kan føre til at du mister svardata eller forårsaker dataforskyvning i rapporten.

Obligatorisk brukes hvis du vil at svaret på dette spørsmålet skal være obligatorisk. Dette betyr at respondentene må svare på spørsmålet for å gå videre til neste side eller undersøkelsen.

Vannrett brukes hvis du vil at svaralternativene skal presenteres horisontalt i undersøkelsen. Det vil også bli vist horisontalt i redigeringsmodus hvis dette alternativet er valgt.  Merknader:  Det er ikke mulig å bruke Legg til tekstboks til siste alternativ  når du viser boksene horisontalt.

Min brukes til å angi minimum antall svaralternativer som respondenten kan svare på.

Maks brukes til å angi maksimalt antall svaralternativer som respondenten kan svare på.

Legg til tekstboks til siste alternativ brukes til å legge til en tekstboks som er koblet til det siste svaralternativet. Hvis du for eksempel vil at respondenten skal skrive noe annet enn standardalternativene (for eksempel når du bruker alternativet «Annet»).  Merk:  Tegngrensen for tekstboksen/tekstområdet er 32 000 tegn. Dette er angitt som grensen fordi det er den maksimale mengden tegn som passer inn i en Excel-celle, og dermed sikrer at eksport er mulig.

Skjul topptekst vil forsøke å skjule de alternative navnene, og viser bare hver av de enkelte knappene.

Lagre som vil gi deg muligheten til å endre spørsmålstype. Du kan bruke dette alternativet til alternativknapper, avmerkingsbokser og rullegardinmenyer.  Merk:  Vi anbefaler at du ikke bruker Lagre som etter at undersøkelsen er aktivert, og du har begynt å motta svar. Dette kan føre til at du mister svardata eller forårsaker dataforskyvning i rapporten.

Legg til mange vil gi deg muligheten til å legge til store mengder svaralternativer ved å kopiere og lime dem inn fra en Excel-liste eller tekstdokument. Hvis du vil bruke dette, klikker du Legg til mange og limer deretter inn alle svaralternativer i tekstboksen med et linjeskift mellom alternativene.

Tilfeldig rekkefølge brukes hvis du vil at  alle  svaralternativer skal presenteres i tilfeldig rekkefølge.

Tilfeldig rekkefølge -1 brukes hvis du vil at alle svaralternativer, unntatt det  siste  alternativet, skal presenteres i tilfeldig rekkefølge. F.eks. når det siste alternativet har en tekstboks.

Tilfeldig rekkefølge -2 brukes hvis du vil at alle svaralternativer, unntatt de to siste  alternativene, skal presenteres i tilfeldig rekkefølge. F.eks. når det siste alternativet har en tekstboks.

Når du er fornøyd med innstillingene dine, klikker du på Lagre og forhåndsviser siden din for å kontrollere at alt er slik du ville at den skulle være.

Hvordan ser Kryssruter ut for respondenten?

Standard visning:

Hvis du har valgt at alternativene skal vises horisontalt, vil det se slik ut: