Generell lenke

Innholdsfortegnelse

Generelle lenke er et godt alternativ i tilfeller der du ikke nødvendigvis har kontaktinformasjonen for de du ønsker å nå med undersøkelsen din. I stedet kan en lenke til undersøkelsen publiseres der den tiltenkte målgruppen din omgås, for eksempel innebygd på nettsiden din eller i sosiale medier.

Se en kort video (engelsk):

Slik oppretter du en generell lenke

Vi har gått igjennom hvordan du går frem når du ønsker å sende undersøkelsen din, så la oss gå i dybden på hvordan du distribuerer undersøkelsen via en generell lenke.

Velg Generell Lenke for å komme til utsendelsespanelet.

Øverst på panelet kan du skape et navn (minst 3 tegn) for lenken. Du kan redigere navnet på lenken når som helst. Vær oppmerksom på at navnet på lenken ikke vil bli synlig for respondentene; det er bare synlig inne i verktøyet slik at du kan identifisere de forskjellige. Når respondentene svarer på undersøkelsen din, vises lenken i rapporten din under respondenter. Videre, hvis du bruker flere lenker, vil du ha muligheten til å importere disse som bakgrunnsvariabler (se beskrivelse nedenfor). På denne måten kan du filtrere resultatene og gjøre sammenligninger basert på koblingen som respondentene brukte.

Tillat bare ett svar per person

Det finnes også en innstilling for å bare tillate ett svar per person (datamaskin). Hvis du velger dette alternativet, lagres en informasjonskapsel lokalt på respondentens datamaskin for å holde oversikt over respondentaktiviteten på den bestemte lenken. Hvis de for eksempel allerede har brukt lenken en gang, og deretter klikker på lenken på nytt etter at undersøkelsen er fullført, vises en melding om at de allerede har registrert et svar og ikke kan svare en gang til. Hvis respondenten ikke har fullført sin besvarelse, vil informasjonskapselen ha dette registrert og vil la respondenten fortsette å fullføre undersøkelsen når de klikker inn på lenken igjen.

Merk: Denne funksjonen er bare effektiv hvis respondenten tillater at informasjonskapsler lagres på datamaskinen eller nettverket.

Merk: Hvis du allerede har sendt undersøkelsen, kan du bare endre denne innstillingen til en viss grad. Hvis respondenten allerede har klikket på lenken, vil informasjonskapselen allerede være lagret på respondentens datamaskinen, og eventuelle endringer fra din side vil derfor ikke ha noen effekt. De vil ikke kunne svare på koblingen en gang til med mindre de sletter informasjonskapselen manuelt. Hvis du merker av i kryssruten etter utsending og en respondent ikke hadde svart på koblingen tidligere, kan de svare flere ganger fra samme enhet. Vi anbefaler deg derfor å ta alle slike beslutninger før du distribuerer en undersøkelse.

Distribuere generell lenke som QR-kode

Rett ved siden av selve lenken er det en forhåndslaget QR-kode klar for deg å laste ned.

En QR-kode er praktisk når du ikke distribuerer undersøkelsen digitalt. For eksempel, når du bruker trykte medier som aviser, magasiner, plakater, flygeblad etc.

Hvordan distribuere og vise lenker?

Når lenken er lagret, kan du hente den fra distribusjonspanelet ved å klikke på navnet på lenken. Du kan kopiere lenken og distribuere/publisere den etter ønske. Det er viktig at du husker å aktivere undersøkelsen før du distribuerer lenken. Hvis lenken ikke er aktiv, vil den ikke tillate at det registreres noen svar.

Importer lenke som bakgrunnsdata

Hvis du vil importere lenker som bakgrunnsdata, går du til redigeringsmodusen for undersøkelsen. I menyen til venstre finner du alternativet for Spørsmålsbank. Klikk på alternativet, og velg bakgrunnsdata i neste trinn. Her finner du – hvis du tidligere har opprettet en lenke – bakgrunnsvariabelen Link. Velg den, klikk Legg til og lagre. Lenken dine er nå tilgjengelige som bakgrunnsdata i rapporten, og du kan filtrere basert på disse. Merk: Sletting og tilføying av lenker med samme navn kan forårsake problemer. Prøv å opprette det færrest mulig lenker som kreves, og rediger dem i stedet for å slette dem.