Legg til DKIM nøkkel i din Netigate konto

Innholdsfortegnelse

DKIM (Domain Keys Identified Mail) lar en e-postavsender signere en e-post digitalt med en hemmelig nøkkel. Når e-posten mottas, kan mottakeren bruke en offentlig tilgjengelig nøkkel til å validere troverdigheten til avsenderen. Dette vil la Netigate e-postserver signere alle e-postmeldinger som om de ble sendt fra e-postserverne dine, slik at en mottaker kan validere at e-postene ikke er spam.

Veksten av Internett har gjort at e-postsystemer måttet bli stadig mer komplekse. Spam, phishing og forfalsknings angrep plager brukere globalt. E-post som skulle kommet frem til mottakeren blir sittende fast i spamfiltre. Invitasjoner til Netigate undersøkelser sendt via e-post er dessverre intet unntak.

Aktivere og sette opp DKIM i Netigate

Hvis organisasjonen din støtter DKIM, kan du kontakte din kontaktperson hos Netigate og få dem til å aktivere DKIM-funksjonaliteten for Netigate-kontoen din.

Når DKIM er aktivert, kan du få tilgang til oppsettet i Kontoinnstillinger.

Legge til en DKIM-nøkkel

For å legge til en DKIM-nøkkel må du få hjelp fra din IT-avdeling. De må skape en nøkkel for deg, sammen med informasjon om hvilket domene og DNS-identifikator som skal brukes. Bare én nøkkel vil bli aktivt brukt om gangen, men du kan legge til og erstatte den gamle med en ny nøkkel når du vil.

Domenenavn: Domenenavnet som organisasjonen bruker som  <dittdomene.com>

DNS-identifikator: DNS-identifikator peker til DNS TXT-posten som inneholder nøkkelen for det offentlige domenet. Du har den kanskje i formatet:
    <selector._yourdomainkey.yourdomain.com>. Legg bare  til <velger>.

Sett inn DKIM-nøkkel: Sett inn hele teksten som danner nøkkelen. Den inneholder vanligvis noen bindestreker og tekst som angir hva slags nøkkel det er. Lim inn hele teksten i feltet.

Startdato: Datoen da nøkkelen skal være aktiv.

Gyldig til: Datoen da nøkkelen ikke lenger skal brukes. Det anbefales å fylle ut dette feltet hvis du planlegger å rotere organisasjonens nøkkel med en viss frekvens.

Hvordan genererer jeg en DKIM-nøkkel?

Det finnes flere måter å generere DKIM-nøkler på. Det kan gjøres direkte fra e-postsystemet ditt. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler vi at du gjør det via dine egne systemer og bruker denne informasjonen på Netigate-kontoen din, men hvis du ikke klarer å gjøre det fra systemene dine, kan du bruke en DKIM-nøkkelgenerator.

Hvordan generere DKIM-nøkler med OpenSSL: https://www.mailhardener.com/kb/how-to-create-a-dkim-record-with-openssl

EasyDMARC DKIM-generator: https://easydmarc.com/tools/dkim-record-generator

Hvordan generere DKIM-nøkler fra DKIMCore

Først må du skrive inn domenenavnet som organisasjonen bruker som <dittdomene.com>. Når du skrives inn, trykker du Generer og venter på at informasjonen skal behandles av siden.

Når siden er klar, vil du se informasjon om en privat nøkkel og en fellesnøkkel. Du må begge for å sette opp DKIM.

Fremgangsmåte for å konfigurere DKIM:

1. Du må kopiere fellesnøkkelen og publisere den i domenene DNS.
    2. Skriv inn DKIM-innstillingene i Netigate-kontoen, og sett inn domenenavnet som organisasjonen bruker som <dittdomene.com>.
    3. Kopier DNS-IDen for fellesnøkkelen, og legg den til i DKIM-innstillingene i Netigate-kontoen. Eksempel: domainname
    4. Kopier den private nøkkelen og sett den inn i DKIM-innstillingene i Netigate.
    5. Sett inn datoen da nøkkelen skal være aktiv (Startdato) og datoen da nøkkelen ikke lenger skal brukes (Gyldigtil). Det anbefales å fylle ut dette feltet hvis du planlegger å rotere organisasjonens nøkkel med en viss frekvens.
    6. Lagre innstillingene.

Når innstillingene er lagret i Netigate må du gå tilbake til DKIMCore og klikke på knappen Slett denne siden for å sikre at informasjonen er fjernet og ikke vil være tilgjengelig for noen.