Net Promoter Score (NPS)

Innholdsfortegnelse

Hva er NPS og hva brukes det til?

Net Promoter Score (NPS) eller Employee Net Promoter Score (eNPS) er en måte å måle lojalitet på, og metoden er bygget rundt et enkelt spørsmål: «Hvor sannsynlig er det at du anbefaler (vårt firma/din arbeidsgiver) til en venn eller kollega?»

Skalaen for dette spørsmålet er fra 0 til 10, hvor 0 betyr Ikke i det hele tatt sannsynlig og 10 betyr Svært sannsynlig. Respondentene er gruppert i tre forskjellige kategorier basert på svarene:
    0-6 = Kritiker
    7-8 = Passiv
    9-10 = Promotør

Hvordan tilpasser jeg min Net Promoter Score (NPS)?

Som du kan se har du et utvalg av alternativer for NPS på toppen av dialogboksen. La oss ta en rask titt på hva disse gjør, så vel som det grunnleggende.

Vi har allerede satt opp NPS-spørsmålet for deg, samt vektet alle de forskjellige svaralternativene. Resultatene av NPS-spørsmålet vil bli presentert i form av en NPS-skala i rapporten, som vi vil snakke mer om der. Alt du virkelig har gjort er å sjekke at spørsmålet inneholder riktig informasjon.

Obligatorisk brukes hvis du vil at svaret på dette spørsmålet skal være obligatorisk. Dette betyr at respondentene må svare på spørsmålet for å gå videre til neste side eller undersøkelsen.

Vannrett brukes hvis du vil at svaralternativene skal presenteres horisontalt i undersøkelsen. Det vil også bli vist horisontalt i redigeringsmodus hvis dette alternativet er valgt.

Vekt brukes til å gi deg muligheten til å vekte responsalternativene. Vekting av svaralternativene gir deg muligheten til å tegne ulike typer verdier i rapporten. En gjennomsnittsverdi og standardavviket for svarene.

Legg til tekstboks til siste alternativ brukes til å legge til en tekstboks som er koblet til det siste svaralternativet. Hvis du for eksempel vil at respondenten skal skrive noe annet enn standardalternativene (for eksempel når du bruker alternativet «Annet»). Merk: Tegngrensen for tekstboksen/tekstområdet er 32 000 tegn. Dette er angitt som grensen fordi det er den maksimale mengden tegn som passer inn i en Excel-celle, og dermed sikrer at eksport er mulig.

Lagre som vil gi deg muligheten til å endre spørsmålstype. Du kan bruke dette alternativet til alternativknapper, avmerkingsbokser og rullegardinmenyer. Merk: Vi anbefaler at du ikke bruker Lagre som etter at undersøkelsen er aktivert, og du har begynt å motta svar. Dette kan føre til at du mister svardata eller forårsaker dataforskyvning i rapporten.

Bruk en omvendt skala (10-0) brukes ganske enkelt til å reversere skalaen fra 0-10 til 10-0.

Når du er fornøyd med innstillingene dine, klikker du på Lagre og forhåndsviser siden din for å kontrollere at alt er slik du ville at den skulle være.

Hvordan ser NPS etter ankemotparten i undersøkelsen?

Standard visning:

Visning i rapporten:

Lær mer om hvorfor bruke NPS her.