E-postmal

Innholdsfortegnelse

Funksjonen for e-postmal er en måte å opprette og lagre bestemte e-postutforminger og tekster på. En e-postmal kan enkelt velges for alle fremtidige e-post utsendelser fra distribusjonssiden i en undersøkelse.

Tilgangen til e-postmaler avhenger av hvilken type lisens du har, og er ikke tilgjengelig for alle typer lisenser. Hvis du ikke får tilgang til e-postmaler, kontakter du kontaktperson i Netigate for mer informasjon.

Hvor finner jeg e-postmaler?

E-postmal mappen er plassert i kontoinnstillinger. I sidemenyen, under Administrer, finner du e-postmaler.

Hvordan oppretter jeg en e-postmal?

Når du er inne i e-postmalmappen, vil du ha en oversikt over alle malene dine, samt muligheten til å lage en ny mal fra bunnen av, redigere, kopiere eller slette en valgt mal.

Hvis du klikker Legg til ny mal, ser du den samme menyen du ser når du oppretter en e-posttekst i distribusjonsdelen av en undersøkelse. Hvis du vil lese om de ulike alternativene du har når du legger til e-posttekst, kan du gå til artikkelen om e-post utsendelser her.

Lag en e-postmal i HTML

I noen tilfeller ønsker du opprette en mer avansert mal med flere utformingsfunksjoner. Hvis du vil gjøre dette, har du muligheten til å redigere og bygge malene fra bunnen av i HTML og CSS. Utformede maler brukes vanligvis til nyhetsbrev og mer offisielle utsendelse. Men i noen tilfeller brukes det for at undersøkelsene dine skal overholde bedriftens merkevare.

Få tilgang til byggeren ved å klikke på Sourse Code-knappen i tekstredigerings ruten.

Hvordan bruke en e-postmal i en utsendelse?

Hvis du vil velge malen du har opprettet, må du opprette en e-post utsendelse på distribusjons delen av undersøkelsen. På menylinjen vil du ha en nedtrekksmeny hvor du kan velge en av e-postmalene dine.