Tilknytt et eksternt respondentpanel

Innholdsfortegnelse

Hva er et eksternt respondentpanel?

Et eksternt respondentpanel består av et utvalg av personer som har avtalt å regelmessig ta del i nettbaserte undersøkelser med ulike temaer. Dette er spesielt nyttig for å måle bevissthetsnivået for et bestemt selskap eller produkt. Det kan også brukes til å få en vurdering av produkter, konsepter, tjenester eller markedsføringsmateriale fra den respektive målgruppen.

Mot et gebyr kan deltakerne i respondentpanelet, også kalt paneldeltakere, inviteres til undersøkelser via Netigate-plattformen.

Jeg har ikke tilgang til et eksternt respondentpanel

Hvis du ikke har tilgang til et eksternt respondentpanel ennå, kan du kontakte din Account Manager hos Netigate. Sammen vil dere finne den beste måten å bruke et eksternt respondentpanel i undersøkelsen din. Vårt team vil bistå deg i alle nødvendige steg i denne prosessen.

Slik bruker du et eksternt respondentpanel i undersøkelsen

Du har allerede mottatt omdirigeringslenker fra panelleverandøren og ønsker å gjøre paneloppsettet selv. Følg instruksjonene nedenfor:

Steg 1: Sett inn en tekstboks på den første siden i undersøkelsen, og merk den som et eksternt parameter. I stedet for en spørsmålstekst skriver du inn «ID» over boksen. Dette vil være nødvendig for å samle ID-numrene til de deltakende paneldeltakerne til undersøkelsen.

Steg 2: Kopier omdirigeringslenken for fullførte intervjuer du har mottatt fra panelleverandøren din. Denne må settes inn i Innstillinger for undersøkelsen under Omdirigering til nettside. Vanligvis er det en plassholder på slutten av omdirigeringslenken som må erstattes med «[eid]». Dette kan variere avhengig av panelleverandøren, derfor må du sjekke dokumentasjonen, eller ta kontakt med dem for å få hjelp. Seksjonen [eid] fylles automatisk med paneldeltakerens ID senere. Tips: Hvis du har problemer med omdirigeringen når du tester senere, kan du prøve å fjerne https://www», fra begynnelsen av omdirigeringen.

Steg 3: Vi anbefaler at du ikke bruker slutttekst i undersøkelsen, slik at respondentene automatisk videresendes til fullføringssiden til panelleverandøren etter undersøkelsen. Hvis du likevel bruker slutttekst, plasserer du imidlertid en tidsbegrensning på sluttteksten for raskt å videresende paneldeltakere til omdirigeringsleneken etter at undersøkelsen er fullført. Gjør dette ved å sette inn følgende tekst (inkludert hakeparentesene) på slutten av sluttteksten og klikke på Lagre: [TIMELIMIT:1].
    Dette vil redusere tiden mellom sluttteksten som vises, og at paneldeltakerne videresendes til ett sekund. Du trenger ikke å bytte til HTML-visningen før du setter inn teksten.

Steg 4: Omdirigeringen for skjermavklaringer må settes inn på undersøkelsessiden som inneholder spørsmålene om skjermbildet. Hvis du for eksempel vil vise ut alle deltakere som angir en alder over 40 år på side 1, plasserer du en logikk på side 1. La de respektive deltakerne hoppe til url-adressen for omdirigering. Akkurat som med omdirigering for fullført undersøkelse, må du kanskje erstatte en plassholder i omdirigering med «[eid]». Tips: Hvis du har problemer med omdirigeringen når du tester senere, kan du prøve å fjerne https://www «https://www», fra begynnelsen av omdirigeringen.

Steg 5: Gå deretter til Distribuer, og legg til en Generell Lenke. Merk av for alternativet «tillat bare ett svar per person» før du lagrer.

Steg 6: Gå tilbake til Opprett Spørsmål, og gå til den siste siden i undersøkelsen som alle deltakerne vil Velg en side med minst ett spørsmål som er merket etter behov, og som ikke hoppes over for noen deltakere via logikk. På denne siden importerer du koblingen du har opprettet i trinn 5. For å gjør det, klikker du på Spørsmålsbanken i menyen til venstre. I menyen som da åpnes velger du Bakgrunnsdata -> Respondentliste og deretter Link (single). Bekreft med knappen Legg til.

Dette steget hjelper med å holde oversikt under feltperioden(se «Feltperioden – kulle kvoter og ikke fullførte undersøkelser», andre ledd).

Steg 7: Aktiver undersøkelsen og test oppsettet sammen med panelleverandøren din. Dette gjør du ved å kopiere den Generelle Lenken til undersøkelsen til en e-post og legge til «&eid=[ID]» på slutten. Send den endrede koblingen til panelleverandøren for testing.

Steg 8: Etter vellykket testing, skriv inn den elektroniske rapporteringen og velg Respondenter i menyen til venstre. Slett alle testdeltakere for å gå inn i feltperioden med en tom database. Gjør dette ved å huke av alle testdeltakerne og deretter klikke på Slett.

Feltperioden – fulle kvoter og ikke fullførte undersøkelser

For å lukke visse kvoter under feltperioden (f.eks. fordi nok menn allerede har deltatt, og du ønsker å konsentrere deg om kvinner fremover) vil du bruke omdirigering for full kvote. Når du vil lukke en kvote, implementerer du omdirigeringslenken på siden med det samsvarende spørsmålet. Få alle deltakere med den respektive karakteristikken (f.eks: «mann») til å hoppe til url-adressen for omdirigering. Gjør dette ved å følge samme fremgangsmåte som med skjermutadresserer i trinn 4.

Merk: i undersøkelsesinformasjonen i rapporten vil Netigate også telle skjermer og fulle kvoter i antall svar og antall fullførte. Hvis du vil utelate at disse telles, kan du benytte et filter på koblingen du implementerte i trinn 6. Dette vil ekskludere alle deltakere som ikke ga svar på den respektive siden (fordi de droppet ut av undersøkelsen tidligere) fra å bli talt.

Alternativt kan du filtrere etter det siste nødvendige spørsmålet i undersøkelsen som ikke hoppes over for noen deltakere via logikk. Legg til alle mulige svaralternativer for det aktuelle spørsmålet i filteret. Begge metoder vil fungere fint.

For instruksjoner om hvordan du benytter filtre, vennligst klikk her.