Import av data

I Import av Data kan du enkelt laste opp data fra tidligere besvarte undersøkelser til Netigate-kontoen din. Hvorvidt undersøkelsen er en gammel Netigate-undersøkelse, eller fra en annen leverandør, spiller ingen rolle. Denne funksjonaliteten brukes vanligvis hvis du vil følge svar over tid, eller sammenligne resultatene dine fra tidligere år.

import av data

Hvordan bruker jeg import av data i undersøkelsen?

Det er to ting du trenger for å bruke denne funksjonaliteten:

1. Spørsmålene til undersøkelsen i et brukervennlig format som PDF, Excel eller Word. Dette er det du vil bruke til å lage undersøkelsen.
  2. Svarene du vil laste opp som en rådatafil, lagret i Excel-format. Dette er det du vil laste opp til undersøkelsen din i Netigate. Viktig: Excel rådata filen må inneholde numeriske verdier.

Det første du må gjøre er å opprette undersøkelsen og alle spørsmålene. Kontroller nøye for å sikre at spørsmålene opprettes på riktig måte, for eksempel dobbeltsjekking av at flervalgsspørsmålene dine lagres som Kryssruter og enkeltvalgsspørsmål som Radioknapper.

Klargjør rådatafilen ved å sørge for at den er konfigurert med respondentenes e-postadresser i kolonne A. Hvis det er en anonym undersøkelse, må du kontrollere at du har unike verdier i den første kolonnen. For eksempel: dummy1@company.no, dummy2@company.no etc. Eller bare tall: 1, 2, 3, 4 etc.

Viktig: Sørg for at du fjerner eventuelle ikke-brytende mellomrom fra cellene med mindre de er åpne tekstsvar.

Deretter bør du kontrollere at Excel-filen bare inneholder ett ark med data. Du kan for eksempel ikke ha data du vil laste opp på ark 1 og andre data på ark 2, da det vil forstyrre opplastingen.

Opplastingsprosessen:

1. Gå til kontoinnstillingene for Netigate-kontoen, og klikk på Import av data.
  2. Klikk på Legg til fil, og bla gjennom datamaskinen etter filen du vil laste opp.
  3. Når filen er valgt, må du passe på å samsvare den med riktig undersøkelse. Velg undersøkelsen du vil laste opp data til, fra rullegardinlisten som vises.
  4. Nå får vi matche hver kolonne fra Excel-filen til alle spørsmålene i undersøkelsen, Netigate vil forhåndsdefinere hvilken kolonne som skal lastes opp til hvilket spørsmål som standard, men du kan endre dette hvis nødvendig. Som standard vil Netigate samsvare kolonne B i Excel-filen med det første spørsmålet i undersøkelsen, kolonne C med den neste og så videre. Dette kan endres hvis du bruker et flervalgsspørsmål eller en matrise som et første spørsmål i en undersøkelse.
  5. Klikk på Last opp.
  6. Ferdig!

Spørsmål og svar (FAQ):

• Faq: