Konfigurering av SPF for ditt DNS

Den mest populære metoden for distribusjon av undersøkelser er via e-postutsendelse. I denne veiledningen vil vi se på hvorfor mottakerne dine kanskje ikke mottar e-postutsendelser og hva du kan gjøre for å redusere sjansene for at dette skjer.

Er manglende sikkerhetsprotokoller problemet?

E-postsikkerhetsprotokoller er noen av de vanligste årsakene til uleverte utsendelser. Mange globale e-postleverandører (som Google & Microsoft) har disse sikkerhetsprotokollene på plass for å forhindre spam, phishing og forfalskningsangrep. De vanligste protokollene er SPF (Sender Policy Framework) for ditt domene og DKIM (DomainKeys Identified Mail) for dine e-poster.

En gyldig SPF-post for ditt domene hjelper til med å forhindre e-postspeiling og phishing, forbedrer e-postleverbarheten og beskytter merkevaren.

Implementering av DKIM gir flere viktige fordeler for din e-postkommunikasjon, inkludert autentisering og avsenderverifisering, meldingsintegritet og merkebeskyttelse.

E-poster fra domener som mangler disse viktige sikkerhetsprotokollene (SPF & DKIM) kan bli sett på som mistenkelige av e-postleverandører, noe som resulterer i at de feilaktig identifiseres som spam eller blir blokkert helt.

Derfor anbefaler vi sterkt at du har både SPF og DKIM aktivert for ditt domene/konto.

Slik konfigurerer du SPF for ditt domene:

Konfigurering av SPF for ditt domene innebærer å opprette en DNS TXT-post som spesifiserer hvilke e-postservere som er autoriserte til å sende e-poster på vegne av ditt domene. Nedenfor er den nøyaktige posten du trenger å inkludere i ditt DNS:

v=spf1 include:_spf.netigate.se ~all

Hvis du er usikker på hvordan du oppretter SPF-poster, bør din DNS-vertstjeneste eller IT-team kunne hjelpe deg.

Slik konfigurerer du DKIM for din Netigate-konto.

For å lese mer om å legge til DKIM-nøkler i dine e-poster, klikk her.

Har du TLS aktivert?

Vi bruker Transport Layer Security (TLS) for å kryptere og sikre e-postoverføringer mellom våre mailservere og mottakernes mailservere.

For å sikre at du vil motta våre e-postutsendelser, må TLS være aktivert på din innkommende mailserver. Du kan trenge hjelp fra din IT-avdeling eller e-postadministratorer for å aktivere dette.