Success Center

Support

Dela en rapport

Innehållsförteckning

    Du kan dela en rapport som du har skapat med vem som helst inom, eller utanför, din organisation. Du kan skräddarsy rapporter på många sätt för att passa dina specifika behov. Du kan till exempel dölja känslig data och strukturera rapporter på bästa sätt för att hjälpa mottagare att förstå dem bättre.

    Du kan också skapa jämförelseserier, dölja frågor, ändra dess ordning, inkludera eller utesluta data och mycket mer.

    Genom att använda olika inställningar kan du ändra rättigheter och behörigheter samt säkra data i den delade rapporten.

    Dela en öppnad rapport

    Om den rapport du vill dela är den du har öppnat så klickar du på knappen DELA i action-menyn. Det gör att delningsfönstret öppnas.

    Här kan du välja hur du vill dela rapporten: via en generell länk eller via e-post.

    Dela en rapport via länk

    Kopiera den delbara länken som har skapats för din rapport och dela den via valfri kanal. Alla ändringar du gör i länkinställningarna eller i den bifogade rapportversionen kommer att tillämpas omedelbart.

    Dela en rapport via e-post

    Så här gör du för att dela rapporten via e-post: lägg till dina mottagares e-postadresser (skilj dom åt  med kommatecken) i rutan och klicka på Enter. Till skillnad från delning via länk låter den här metoden dig hålla reda på vem som har tillgång till din delade rapporten. Detta innebär också att du kan ändra listan över mottagare senare, ändra inställningar för specifika mottagare eller ta bort åtkomst helt.

    Dela enskilda eller ett flertal rapporter från sparade rapporter

    Klicka på VÄNSTER MENY> Sparade rapporter> Skapad och välj de rapporter du vill dela. Klicka sedan på DELA-knappen.

    Du kommer sedan att omdirigeras till ett delningsfönster. Där kan du välja att dela rapporten via en länk eller ett e-postmeddelande innan du definierar rättigheter och behörigheter.

    Inställningar

    Oavsett vilken delningsmetod du väljer får du tillgång till en standardlista med inställningar och behörigheter som tillämpas på den delade rapporten. Alla ändringar i dessa inställningar tillämpas omedelbart.

    Lär dig mer om de olika inställningarna i sidomenyn och i vårt Success Center.