Success Center

Support

WCAG – Standard för tillgänglighet 2.1 AA

Innehållsförteckning

Från och med den 23 september 2020 behöver alla svenska företag inom den offentliga sektorn använda interna / externa verktyg som följer riktlinjerna för tillgänglighet för webbinnehåll (WCAG) 2.1 AA.  Med det i åtanke har vårt WCAG-läge för undersökningar förfinats och stöder nu ännu mer undersökningsfunktionaliteter för att göra innehåll mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.

Vad vi stöder

Undersökningen WCAG-läge stöder alla frågemekanismer, sidor och undersökningsinställningar, förutom de som anges i nästa avsnitt.

Vad vi för närvarande inte stöder

Undersökningen WCAG-läge stöder för närvarande inte följande:

• Mallinställningar för visningsläge. Detta stöds inte.
    • Frågetypen mediefrågor. Detta har inte utvärderats ännu.
    • Sidan Villkor och samtycke. Detta har inte utvärderats ännu.

Hur aktiverar man WCAG-läge?

Klicka på undersökningsinställningar i navigeringsfältet. Det finns en inställning som heter Aktivera WCAG-läge under fliken Distribution som du kan aktivera.

När växlingsknappen är på har respondenterna som besöker undersökningen en WCAG-knapp synlig i det övre högra hörnet för att kunna aktivera WCAG om de vill. Detta kommer att resultera i att en mall med hög kontrast tillämpas. Detta gör det lättare för de som använder tangentbord och skärmläsare att navigera i innehållet.

Kontakta vårt kundtjänst om du behöver ytterligare hjälp eller om du har feedback.